divendres, 17 de març del 2017

COM ÉS EL PATÍ QUE VOLEM?




Aquesta és la pregunta que s’està fent a les nostres filles i els nostres fills a les tutories, recollint les seves idees, per poder tenir el pati que els agradaría.

Com els podem ajudar?


Doncs participant també aportant les nostres idees, però el més important, amb el nostre saber fer, la nostra il·lusió i els nostres recursos i dels nostres familiars (avis, tiets, cosins, ...) perquè entre tots i totes puguem construir el pati què volem. Som una gran pinya i contínuament ho demostrem: al Carnaval, a La Milla i a totes les activitats que organitzem. Així estem educant els nostres fills i les nostres filles, amb els valors de col·laboració, creació col·lectiva, ganes de millorar que veuen en nosaltres mateixos, i això és el que ens acosta a tots i fa que sentim l'escola com a nostre.

Com podrem col·laborar?


La vostra delegada o el vostre delegat us demanarà que doneu idees per tenir el pati que volem, però sobre tot us demanaran quins recursos podeu aportar (fustes, bobines grans de cable, palets, eines, ..., ja sigui gratuïtament o a bon preu) i en què podríeu ajudar (fusteria, obra, jardineria, costura, fer entrepans o menjar, muntar activitats pels infants, ..., cadascú segur que té la seva especialitat). 

Amb tot això i una mica d'imaginació, que en aquesta escola ens tenim de sobra, prioritzarem les idees tenint en compte els recursos dels que disposem per poder anar fent millores al pati a cada curs.

Llegiu aquest interessant artícle

La idea és fer una jornada festiva durant el curs, per exemple durant un dissabte, per fer el que hàgim decidit fer aquell dia per millorar el pati.

 



D'on ha sortit aquesta idea?


Doncs aquest projecte ha sorgit del Consell Escolar en el que estan representades les famílies i l'AMPA, l'equip de mestres, el personal d'administració i serveis i l'equip directiu. Fruit d'aquesta iniciativa s'ha creat una comissió mixta en la que hi ha representació de les famílies (a través d'una delegada o delegat de cada curs), de l'equip de mestres (4 mestres) i l'equip directiu (la directora i la secretària). Els alumnes treballaran paral·lelament amb les tutores i els tutors a les tutories i a través de les reunions de delegats/des amb la cap d'estudis.

 



El pati ha millorat, però és el pati que volem?


El pati ha tingut algunes millores durant els últims cursos.

El curs 2013-2014 l'Ajuntament va fer algunes millores als patis: plantant arbres, posant alguns elements en el pati d'infantil (cargols, taula i banc de fusta, cabana d'indis, ...) i en el pati de primària (sorral, fustes, pedres, ...)

El curs 2015-2016 l'Escola va comprar i va fabricar alguns elements més per la millora dels patis: la cuineta, la zona musical, la pissarra i les ombres al pati d'infantil i les cadires per gronxar-se i els bancs al pati de primària.



I aquest curs i els següents... CONSTRUIM EL PATI QUE VOLEM PER A LA NOSTRA ESCOLA!




dilluns, 13 de març del 2017

LABORATORI DE LECTURA AMB MARTA ROIG (Dissabte 28/3)

Aquest dissabte la Marta Roig, la persona que fa els tallers de lectura en família a la nostra Escola (P5, 1r i 2n) farà un nou laboratori de lectura a l'Auditori, a les 11h: "El rebost del cau"

Es tracta d'una activitat en família que convida a l’experimentació al voltant de les lectures i d’objectes diversos. Està adreçada a infants entre 4 i 9 anys acompanyats d’un adult,. Per participar cal inscriure’s a la biblioteca de Sant Feliu.

Pel que coneixeu a la Marta, segur que repetireu!

AMPA Monmany


NO A LA LOMCE I A LES RETALLADES

La nostra Escola en contra de la LOMCE i de les retallades. Per una educació pública de qualitat!


LA MILLA MONMANYESA: #1.000 gràcies

Enhorabona i gràcies pel teu suport!. Aquest any hem fet un gran cim! #1000. Ara toca treballar de valent!

La Milla ens necessita a tots per tornar a brillar de nou! Jo só de La Milla 3, i tu?

Comissió Solidària
AMPA Monmany


ARA ÉS DEMÀ: Debat sobre el futur de l'educació a Catalunya

Saps que és l'Ara és Demà?. Doncs és un encàrrec que la Consellera d'Educació de la Generalitat ha fet al Consell Escolar de Catalunya per debatre i pensar sobre l'Escola que volem. Les línies de debat són les següents:

- Els pilars del sistema educatiu

- L'arquitectura del sistema educatiu

- El centre educatiu

- El professorat

- L'alumnat

Tots els Consells Escolars de Centre i els Consells Escolars Municipals estan convidats a participar i d'aquí ha de sortir un document que marcarà quin sistema educatiu volem. Com es desplegarà i el seu calendari encara no està clar.

Justament demà dimarts per la tarda, tots els membres dels Consells Escolars de Centre del Baix Llobregat estan convidats a una sessió participativa que tindrà lloc al Palau Falguera.

Tu, a nivell individual també hi pots participar. Aquí et deixem diversos enllaços perquè puguis tenir més informació sobre aquest projecte i accedir a la participació.


AMPA Monmany

dimarts, 7 de març del 2017

ESCOLA DE FAMÍLIES - Les relacions entre germans: convivència, conflictes i gelosia.


" L’existència o l’aparició d’un altre sempre genera dubtes respecte a un mateix. La convivència dels nens amb germans els confronta irremeiablement a qüestionar-se sobre l’amor incondicional i totalment exclusiu dels pares.
Els pares i mares tenim una tasca important a l’hora d’ajudar als nostres fills a experimentar la complicitat i els afectes únics en una relació fraternal així com a encaixar altres sentiments com la rivalitat o la gelosia."



El pròxim 22 de març, de 18 a 19.30 h, a l'Escola Falguera ( Sant Josep, 99-101) hi haurà una interessant xerrada a càrrec de la psicòloga Elena Ramírez, en el marc del projecte Escola de Famílies de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

De qué es parlarà?

1.      Les relacions fraternals. Amors, complicitats i rivalitats.
2.      L’aparició d’un nou germà. Què suposa pel nen que el rep a casa?
3.      La posició i l’ordre entre germans. Germans grans, mitjans i petits.
4.      Els germans bessons i els fills únics.
5.      Les baralles entre germans i la gelosia. Una escenografia amb espectadors.
6.      L’actuació dels pares: com garantir l’exclusivitat i l’amor incondicional.
7.      Com actuar davant baralles i rivalitats.

Inscripció gratüita: suportampas@santfeliu.cat

ÚLTIMS DIES PER INSCRIURE`T A LA MILLA 3



Les inscripcions de La Milla3 acaben aquest diumenge dia 12, afanya't i no et quedis sense la teva


A banda, ahir a la tarda La Milla va ser convidada al programa Àrea de Joc de Radio Sant Feliu 105.3FM, si no veu poder escoltar el programa, el teniu en aquest podcast http://bit.ly/2lzEBkX on podreu escoltar a l'Isidro, la Marimar, la Carla i el seu bon rotllo i solidaritat.

Recorda, Ajudar és Guanyar! Jo sóc de La Milla3, i tu? 
Us esperem!

dijous, 2 de març del 2017

SUMA'T A LA PÚBLICA !

Hola famílies!.

Suma't a la pública, la campanya que ha llançat l'Ajuntament de Sant Feliu per promocionar l'escola pública del municipi.

La pública és de tothom! #Sumatalapublica

AMPA Monmany



SIGNA CONTRA LA TRANSFÒBIA A CHANGE.ORG

Hola famílies,

El col·lectiu homòfob "Hazte Oir" a part de fer circular un autobús contra la transexualitat infantil, també ha enviat una carta i un llibret a totes les AMPAs de Catalunya en el que fomenta l'homofobia i la transfòbia i acusa al sistema educatiu d'adoctrinament sexual dels menors per explicar-los altres realitats sexuals.

La FAPAC ha condemnat la campanya (http://www.fapac.cat/…/lgtbiqf-bia-la-fapac-condemna-la-cam…) i la Direcció d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya han pres accions legals contra aquest col·lectiu.

Tu també pots signar perquè a Madrid es retiri l'autobús transfòbic!. No a la discriminació dels infants transexuals!


AMPA Monmany


ENTERRAMENT REI CARNESTOLTES: Dissabte a les 17h

Hola famílies,

Recordeu que aquest dissabte a les 17h tenim una cita amb l'enterrament del Rei Carnestoltes. Podem anar vestits amb un detall del Carnaval!

Comissió de Festes
AMPA Monmany